Mindig egyedül utazó női utazóknak, valahányszor találkozom velük

• Téma inditó Téma inditó heznode
  • Inditás dátuma Inditás dátuma

heznode

Administrator
Vezetőségi tag
Gondolkodtam és ujjongtam is. Utazó nőként különösen büszke voltam függetlenségemre. Úgy költöztem városokba, hogy nem ismertem senkit, és egyedül utaztam kisebb utakra. Kis utazásaim egyedül mindig könnyűnek, természetesnek és kezelhetőnek tűntek. Érdekes módon azonban természetes független emberként azt tapasztaltam, hogy a partnerekkel való utazás értékes lehet, ha nem is ugyanolyan értékes. Valójában az utazással kapcsolatos személyes fejlődésem nagy része nem az egyéni élményeimben ment végbe, hanem azokban a pillanatokban, amikor másokkal utazom.

Olyan dolgokat próbáltam ki, amiket egyébként soha

Az emberek gyakran szeretnek egyedül utazni, mert ez blokkolja mások állandó befolyását, de néha a hatás nagyszerű lehet. Köszönetet kell mondanom az útitársaimnak a sok érdeklődést, amit most büszkén nevezek magamnak. Az utazási partnerek megismertették velem a sziklamászást, a síelést, a kávékultúrát. Meggyőztek, hogy inkább hegyikerékpározzak egy várost a hóban, ne vegyek autót, mutassák be a pékségben eltöltött nap mókáját a tökéletes sütemény keresésére, mutassák meg a Chelsea művészeti galériák böngészésével eltöltött New York-i délután művészetét. A High Line-on navigál. Remek könyveket, nagyszerű filmeket, nagyszerű művészeket és nagyszerű szombati eltöltési módokat osztottak meg velem.

Valószínűleg soha nem fedeztem volna fel tevékenységeiket vagy érdeklődési körüket, és nem is bíztam volna benne, ha nem lennének a partnerek, akik első kézből mutatták meg, milyen nagyszerűek tudnak lenni. Olyan élményekkel ismertettek meg, amelyekről egyébként azt hittem volna, hogy elérhetetlenek vagy egyszerűen nem számomra. Szenvedélyüknek köszönhetően szenvedélyes lettem, és rájöttem, hogy mennyi mindent soha nem gondoltam arra, hogy megpróbáljak anélkül, hogy meggyőznék valakit.

Olyanokkal csevegtem, akiket otthon soha nem tudtam megtenni

Egy csapat Seattle-ből, New York-ból és Minnesotából származó lányokkal Dél-Afrikába utazva az utazás legjobb pillanatait sörök megosztásával és történetekkel töltöttük el arról, hogy Mozambik hogyan mozgat mindannyiunkat attól függően, hogy honnan származunk. Hónapokkal az utazás előtt ismertük egymást, de soha nem osztottuk meg azt, amit utazásunk során megosztottunk. Valószínűleg soha nem merültünk volna el ilyen mélyen a személyes életünkről szóló beszélgetésekbe, ha Mozambik nem váltott volna ki új gondolatokat és kapcsolatokat bennünk.

Rájöttem, hogy két ember alapvetően eltérő módon élheti meg ugyanazt a helyet, és ez így van rendjén.

A legjobb barátommal Dél-Amerikát járva a kedvenc napjaim közé tartozott, amikor egyedül hagytuk magunkat, kedvünk szerint felfedeztük a várost, majd találkoztunk vacsorázni, és összefoglaltuk gondolatainkat. milyen érzéseket kelt a város mindannyiunkban. Soha nem voltak egyformák. Amit Ecuador tett velem, nem mindig tette meg vele. De ettől volt olyan érdekes a vele való utazás: ahogy elménk olyan eltérően reagál ugyanazokra az ingerekre. A különféle emberekkel való utazás vagy másfajta emberek meglátogatása lehetőséget adott arra, hogy a helyeket a saját szemszögükön kívül a saját szemszögükből is lássam.

Imádtam megtapasztalni Olaszországot egy wisconsini utazási partner szemével. Élveztem Chamonix-t a snowboardos pár társaságán keresztül, akik engedték, hogy beesjek a lakásukba. Főiskolai szobatársam élete során, aki most rádiós újságíróként dolgozik, nagyon szerettem Philadelphiába látogatni. Ezeknek az interakcióknak köszönhetően lehetőségem nyílt arra, hogy tapasztalataimat egészen más keretek között lássam, mint az enyémet.

Magabiztosabb lettem a saját igényeimmel kapcsolatban

Egyedül utazni szeretnék abbahagyni, elzárni a külső zajokat, és végre megtenni. Lehetőséget ad a gondolkodásra. Ritka lehetőség, hogy emlékezzek a saját igényeimre. De a másokkal való utazás megtanított arra, hogyan elégítsem ki ezeket az igényeket. Egyedül utazva megtanultam, hogyan ismerkedjek meg velük; Azáltal, hogy emberekkel utaztam, megtanultam kommunikálni velük.

Amikor valóban szükségem van egy napra, hogy újságot olvassak, és újra kapcsolatba kerüljek a való világgal, megtanultam, hogyan fordítsam vissza a felfedezés napját. Megtanultam, mikor kell naplót írni délután egy kávézóban, miközben az utazási partner edzett. Vegetáriánussal utazva megtanultuk, mikor étkezzünk közösen, és mikor együnk egyedül.

Bár nem mindig ment tökéletesen, az emberekkel való utazás megtanított arra, hogyan kerüljem el azt a mintát, hogy mindig meghajolok mások előtt, majd haragudjak rájuk. Tekintse át őket, és találjon megoldást anélkül, hogy konfliktusokat okozna.

Minden kapcsolatban megtanultam az egyik alapértékemet

Egy nő, akivel az Egyesült Királyságban utazva találkoztam, azt mondta, hogy az ideális élettársam az életben mellettem fog járni, de továbbra is a saját útjukon jár. Másokkal együtt utazni gyakran volt ilyen érzés, és remélem, ez később minden kapcsolatban megtörténik. A másokkal való utazás megmutatta nekem, hogy két ember azonban, bár kompromisszumokat kell kötni, soha nem szabad feláldoznia azt, aki vagy, hogy elvégezze a dolgokat. Lehetőség van arra, hogy teljes mértékben támogassák egymást, és megfeleljenek egyéni igényeinek. Van mód valaki mellett sétálni, de mégis egyedül lenni.

Vissza